Nieuws vanuit het Studiefonds

** Update April 2018 **

De laatste periode van dit schooljaar is aangebroken. De 50 leerlingen die met onze studiefinanciering naar de middelbare school gaan, bereiden zich voor op de eindtoetsen (eerste- of tweedejaars) of de eindexamens (derdejaars). Hoeveel kinderen gaan er deze zomer met een diploma naar huis? We wensen hen allemaal heel veel succes!

** Update December 2017 **

Veel dank aan alle supporters die hebben meegedaan aan onze Kerstactie! Met deze actie kon je een kind in Ghana onderwijs kado doen, en tegelijkertijd een mooie kadokaart aan een vriend, familielid of collega geven.  

** Update September 2017 **

De resultaten van het afgelopen jaar zijn binnen; 10 leerlingen hebben hun JHS-diploma behaald en 11 SHS-ers zijn succesvol afgestudeerd, geweldig! De overige 22 leerlingen zaten in lagere klassen en studeren dit jaar dus verder. We kunnen dit schooljaar (2017-18) aan 50 leerlingen studiefinanciering bieden. We continueren de studiefinanciering van de hierboven genoemde 22 leerlingen. Daarnaast voorzien we de 10 JHS-afstudeerders van studiefinanciering voor Senior High School, en starten er nog eens 18 ‘nieuwelingen’. We wensen hen heel veel succes en we houden jullie op de hoogte van hun vorderingen!

** Update April 2017 **

De 43 leerlingen die met onze studiefinanciering naar de middelbare school gaan zitten alweer in het laatste semester van dit schooljaar. Ze zijn nu druk bezig met de tussentoets-periode. Daarna kunnen ze genieten van een welverdiende paasvakantie!

** Update Januari 2017 **

We kregen deze maand een paar mooie brieven binnen. Hieronder een stukje van 1 van de leerlingen in Junior High School:

** Update September 2016 **

Deze maand breiden we opnieuw uit. Er starten nog eens 10 jongeren met Senior High School, terwijl er 5 jongeren in Junior High School beginnen. Dat is naast de 28 leerlingen die al met onze studiefinanciering naar de middelbare school (SHS en JHS) gaan. In totaal zitten we in september dus al op 43!

** Update Augustus 2016 ** rapporten

Het eerste schooljaar zit er bijna op. De eindtoetsen zijn gemaakt, rapporten zijn ontvangen en alle kinderen gaan over naar het volgende jaar. Heel knap gedaan want sommige hebben best wat moeite gehad met het aanpassen en in de schoolbanken zitten. En wat blijkt – er zitten ook een paar echte studiebollen tussen!

** Update – december 2015 **

Het gaat goed met de eerste groep leerlingen; de tussenrapporten stemmen positief en de docenten zijn tevreden over de inzet en resultaten van de kinderen. Twee leerlingen in Junior High School krijgen extra bijles om het gewenste niveau bij te houden. De leerlingen in Senior High School hebben dit tot nu toe niet nodig. Nu maar genieten van een welverdiende kerstvakantie!

** Update – september 2015 **

Deze maand zijn er 8 jongeren via het Studiefonds gestart met Senior High School . Daarnaast bieden we via onze andere projecten studiefinanciering aan nog eens 10 leerlingen in SHS en 10 leerlingen in JHS.


In 2015 is het Studiefonds opgericht. Met het Studiefonds ondersteunen we kinderen en jongeren in Ghana zodat ze naar de middelbare school kunnen gaan. Lees hier meer…