Nieuws vanuit het Studiefonds

**Update Oktober 2018 **

Het afgelopen schooljaar (2017-2018) gingen 50 kinderen met studiefinanciering van Adamfo Ghana naar de middelbare school; 15 naar Junior High School en 35 naar Senior High School. De kinderen zaten in verschillende klassen. Sommigen zijn afgelopen september begonnen en zaten in de eerste klas, anderen begonnen eerder en zaten in de tweede of derde klas. Zij zijn allemaal overgegaan naar de volgende klas. Tien kinderen deden dit jaar eindexamen – daarvan haalden negen hun diploma!

Hier een paar scholieren uitgelicht:

  • Gladys. Gladys is een jong meisje dat dit jaar in de eerste klas van Junior High School startte. Ze is een slimme meid, werkt hard en haalt goede cijfers. Maar er is meer. Tijdens de viering van de Internationale Dag voor Straatkinderen speechte ze over het straatleven en de oplossingen die de (lokale) overheid kan bieden. Ze maakte indruk; na afloop vroeg de Regional Minister haar om een print van haar speech!
  • Richard. Richard komt uit een erg arme familie en heeft, voor hij vorig jaar bij SCP kwam, veel tijd op straat doorgebracht. In de eerste klas moest hij flink aanpoten om op het gewenste niveau te komen, maar hij doet nu niet meer onder voor zijn klasgenoten. Richard is alweer over naar de derde klas. Eindexamens dus dit jaar – spannend, maar we hebben er vertrouwen in.
  • Naomi. Naomi ging vorig jaar met moeite over naar de volgende klas. Ze heeft dit jaar bijlessen gevolgd en met succes. Ze deed eindexamen en is inmiddels in het bezit van haar SHS diploma. Een resultaat waar ze trots op mag zijn! Naomi is zo dankbaar voor de gegeven steun dat ze iets terug wil doen. Ze doet nu vrijwilligerswerk in het Drop-in-Centre voor straatkinderen. Naomi is vastbesloten om met haar levensverhaal andere straatkinderen aan te moedigen om terug naar school te gaan.
  • Comfort. Opmerkelijk nieuws over Comfort, de slechtziende maar bijzonder gemotiveerde dame die vorig jaar haar SHS diploma haalde aan de Wenchi Special School for the Visually Impaired: Haar resultaten waren zo goed, dat ze is toegelaten tot de opleiding tot onderwijzer (Teacher Training College)!
  • Clinton. Ook Clinton heeft dit jaar indruk gemaakt. Hij haalde het afgelopen schooljaar erg goede cijfers en eindigde als eerste in zijn jaar. Hij kreeg daarom van zijn scholengemeenschap een studiebeurs aangeboden die al zijn onderwijskosten dekt. Clinton heeft onze steun niet meer nodig – zijn studiefinanciering is overgedragen aan Philomena.

** Update April 2018 **

De laatste periode van dit schooljaar is aangebroken. De 50 leerlingen die met onze studiefinanciering naar de middelbare school gaan, bereiden zich voor op de eindtoetsen (eerste- of tweedejaars) of de eindexamens (derdejaars). We wensen hen allemaal heel veel succes!

** Update December 2017 **

Veel dank aan alle supporters die hebben meegedaan aan onze Kerstactie! Met deze actie kon je een kind in Ghana onderwijs kado doen, en tegelijkertijd een mooie kadokaart aan een vriend, familielid of collega geven.  

** Update September 2017 **

De resultaten van het afgelopen jaar zijn binnen; 10 leerlingen hebben hun JHS-diploma behaald en 11 SHS-ers zijn succesvol afgestudeerd, geweldig! De overige 22 leerlingen zaten in lagere klassen en studeren dit jaar dus verder. We kunnen dit schooljaar (2017-18) aan 50 leerlingen studiefinanciering bieden. We continueren de studiefinanciering van de hierboven genoemde 22 leerlingen. Daarnaast voorzien we de 10 JHS-afstudeerders van studiefinanciering voor Senior High School, en starten er nog eens 18 ‘nieuwelingen’. We wensen hen heel veel succes en we houden jullie op de hoogte van hun vorderingen!

** Update April 2017 **

De 43 leerlingen die met onze studiefinanciering naar de middelbare school gaan zitten alweer in het laatste semester van dit schooljaar. Ze zijn nu druk bezig met de tussentoets-periode. Daarna kunnen ze genieten van een welverdiende paasvakantie!

** Update Januari 2017 **

We kregen deze maand een paar mooie brieven binnen. Hieronder een stukje van 1 van de leerlingen in Junior High School:

** Update September 2016 **

Deze maand breiden we opnieuw uit. Er starten nog eens 10 jongeren met Senior High School, terwijl er 5 jongeren in Junior High School beginnen. Dat is naast de 28 leerlingen die al met onze studiefinanciering naar de middelbare school (SHS en JHS) gaan. In totaal zitten we in september dus al op 43!

** Update Augustus 2016 ** rapporten

Het eerste schooljaar zit er bijna op. De eindtoetsen zijn gemaakt, rapporten zijn ontvangen en alle kinderen gaan over naar het volgende jaar. Heel knap gedaan want sommige hebben best wat moeite gehad met het aanpassen en in de schoolbanken zitten. En wat blijkt – er zitten ook een paar echte studiebollen tussen!

** Update – december 2015 **

Het gaat goed met de eerste groep leerlingen; de tussenrapporten stemmen positief en de docenten zijn tevreden over de inzet en resultaten van de kinderen. Twee leerlingen in Junior High School krijgen extra bijles om het gewenste niveau bij te houden. De leerlingen in Senior High School hebben dit tot nu toe niet nodig. Nu maar genieten van een welverdiende kerstvakantie!

** Update – september 2015 **

Deze maand zijn er 8 jongeren via het Studiefonds gestart met Senior High School . Daarnaast bieden we via onze andere projecten studiefinanciering aan nog eens 10 leerlingen in SHS en 10 leerlingen in JHS.


In 2015 is het Studiefonds opgericht. Met het Studiefonds ondersteunen we kinderen en jongeren in Ghana zodat ze naar de middelbare school kunnen gaan. Lees hier meer…