Families verdienen hun eigen schoolgeld

Met het ‘Family-gericht Studiefonds’-model worden Ghanese gezinnen ondersteund door middel van studiefinanciering, waardoor de kinderen weer naar school kunnen. Daarnaast worden de ouders geholpen om financieel sterker te worden, door het leren van een vak en het opzetten van een familiebedrijfje.

Klik hier om bij te dragen aan dit project!

Dit innovatieve familiebedrijf-concept transformeert gezinnen en gemeenschappen.

Studiefinanciering is een goede oplossing om ervoor te zorgen dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen toegang hebben tot onderwijs. Met het ‘Familie-gericht Studiefonds’-model worden Ghanese gezinnen ondersteund door middel van studiefinanciering én worden ze geholpen om financieel sterker te worden.

De ouders/ verzorgers krijgen toegang tot vaktraining en begeleiding in het opzetten van een eigen micro-onderneming. Ook krijgen ze na afronding van de training een startpakket mee, om hun bedrijfje mee op te starten. Het doel van het familiebedrijfje is dat het inkomen van de familie zodanig wordt vergroot, dat zij zelfvoorzienend worden. De ouders/ verzorgers kunnen dan zelf de onderwijskosten van het kind betalen. De kinderen en hun families worden ook ingeschreven voor de National Health Insurance Scheme, waardoor ze toegang krijgen tot gratis medische zorg.

Starlight Foundation is onze lokale partner voor dit succesvolle project. Starlight Foundation zet zich al jaren in voor het ondersteunen van kwetsbare kinderen en andere doelgroepen in Ghana. Het is een lokaal geregistreerde non-profitorganisatie (NGO) in Accra. Starlight Foundation en Adamfo Ghana vinden allebei dat duurzaamheid centraal moet staan ​​in de projecten en we streven beiden naar impact op de langere termijn.

Hoe uw bedrijf kan bijdragen aan dit project

Familiebedrijven staan centraal in het bedrijfsleven. Ongeveer 60% van de bestaande bedrijven zijn familiebedrijven. Kenmerken van familiebedrijven zijn dat ze over het algemeen sterk maatschappelijk betrokken zijn en een maatschappelijke rol spelen in de (lokale) samenleving. Wilt u het verschil maken voor uw ‘familie’ en tegelijkertijd een gezin in Ghana de mogelijkheid bieden om een eigen bedrijf op te zetten? Wij matchen uw bedrijf graag met dit succesvolle programma. Impact gegarandeerd!

>>> Neem contact met ons op