Vaktraining voor voormalig straatmeisjes en kwetsbare jonge vrouwen

Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met de lokale partners Centre for Development and Policy Advocacy (CEDEPA) en Song-Ba Empowerment Centre in Tamale.

Met dit innoverende project ondersteunen we dertig (30) voormalig straatmeisjes en kwetsbare jongeren in de armste wijken rondom Tamale om vaktraining te volgen. Naast de traditionale vakken als kledingmaken en kente-weven bieden we ook technische beroepen aan zoals dat van reparateur van mobiele telefoons, televisies en andere kleine technische apparaten, en dat van computerbeheerder in bijv. een internet-café.


Wilt u ook bijdragen aan een beter leven voor voormalig straatmeisjes en jonge vrouwen in noord Ghana? Klik hier om direct te doneren!


Er is momenteel veel werk te vinden in deze beroepen en Adamfo Ghana wil juist meisjes de kans geven om zich hierin te specialiseren om hen te empoweren en gender-stereotypen te doorbreken. Naast de vaktraining krijgen de jongeren ook begeleiding van maatschappelijk werkers en onderwijs in ondernemerschap, boekhouden en bedrijfsmanagement. Doel is dat ze na afronding van het scholingstraject in staat zijn om een eigen bedrijfje op te zetten en succesvol een duurzaam en zelfstandig inkomen te verdienen. Ze krijgen hiertoe startpakketten mee, zodat ze zich niet direct in de schulden hoeven te steken om hun bedrijfje op te starten. Ook worden ze gestimuleerd om tijdens de training te sparen, en krijgen ze ondersteuning in het opzetten van een groeps-spaarsysteem.

Op termijn wordt beoogd dat het eerste cohort dames dat afstudeert, weer andere meisjes binnen hun eigen bedrijfje opleiden. Tot slot worden de jongeren met workshops geschoold om op middelbare scholen of andere locaties voorlichting te geven over het straatleven en mogelijke alternatieven. Dit heeft tot doel te voorkomen dat steeds meer jonge meisjes ervoor kiezen om hun geluk op de straten van de grote steden te gaan beproeven.