Onze strategie

Hoewel straatkinderen vaak als zielig en hulpeloos worden gezien, hebben ze in feite groot potentieel:

Ze willen leren en zich ontwikkelen
Ze zijn creatief in het vinden van oplossingen
Ze weten hoe je moet overleven in moeilijke omstandigheden
Ze werken veel samen en kunnen zich goed organiseren
Ze kennen een grote mate van solidariteit, zowel naar elkaar als naar anderen toe.

Onze strategie is daarom om niet voor de kinderen te werken, maar met hen. De kinderen dragen in grote mate bij aan het analyseren van hun situatie en de problemen die ze tegenkomen, en het vinden van oplossingen hiervoor. We geloven dat de langetermijn-oplossing driedelig is:

Allereerst horen kinderen op te groeien in een veilige omgeving en thuis. Kinderen die op straat leven, moeten daarom ondersteund worden om terug te keren naar hun familie of alternatieve thuissituatie.

Ten tweede ligt de oplossing in het onderwijs (formeel onderwijs en informele vakopleidingen) en het vergroten van de kans op werkgelegenheid (door stages, training en startpakketten).

Tot slot is de empowerment van deze kinderen en hun families en gemeenschappen cruciaal, zodat zij zelf hun rechten kunnen opeisen bij relevante overheid en instanties.

We roepen de Ghanese autoriteiten op om hun verantwoordelijkheid te pakken en duurzame oplossingen voor ‘streetism’ te zoeken, zodat op een dag geen kind meer op straat hoeft te leven.Doe ook mee

Wilt u ons werk steunen?
Doneer direct veilig en online via Ideal.
Heel erg bedankt!

Adamfo Ghana is CBF Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen en dat u zeker kunt zijn dat uw gift zorgvuldig wordt besteed en bijdraagt aan een betere wereld.

 

Will you support us?
You can donate through PayPal.
Thank you so much!

CBF Erkend Goed Doel