Mensenhandel is een ontluisterende situatie waarmee onze lokale partner Safe-Child Advocacy (SCA) in Kumasi al jarenlang wordt geconfronteerd. SCA verleent regelmatig tijdelijk onderdak aan slachtoffers van mensenhandel uit Ghana, Nigeria, Burkina Faso, Ivoorkust, Kameroen en Benin. De situatie verslechterde tijdens de covid-19-pandemie, toen men meer dan 10 meisjes in één jaar noodgedwongen verwelkomde.

Kumasi

Sociaal werkers van SCA worden in Kumasi geconfronteerd met slachtoffers vanuit zowel Ghana als daarbuiten. Andere slachtoffers worden bijvoorbeeld door de Ghanese politie, organisaties en particulieren gebracht. Het trieste is dat de overheidsinstanties wel doorverwijzen maar geen financiële steun bieden. Slachtoffers van interne mensenhandel kan men veelal re-integreren bij hun families. Het is ingewikkelder en veeleisender met slachtoffers uit andere landen. Deze categorie slachtoffers heeft langer onderdak nodig, er moeten documenten geregeld worden, transport om naar hun landen terug te keren en een eerste ondersteuning bij re-integratie wanneer ze in hun landen aankomen.

Wat is er nodig

De support van SCA omvat veilige huisvesting, gezondheidszorg, voedsel, kleding, counseling, transport om naar huis terug te keren en hulp bij re-integratie. De duur van het tijdelijke verblijf verschilt afhankelijk van het individuele geval en het proces om reisdocumenten te verkrijgen bij de ambassades van hun land. Soms maakt de samenwerking met de International Organization for Migration (IOM) mogelijk om het transport naar huis te ondersteunen.

Wat we vragen

Onze lokale partner vraagt om financiële ondersteuning voor de dekking van een aantal basisbehoeften zoals onderdak, voedsel, medische zorg en kleding aan 50 slachtoffers/overlevenden. Ze begroten dat op €5.100,-

Wil je bijdragen aan dit project? Klik dan hier om direct te doneren: https://www.adamfoghana.com/index.php/geldgeven/