Dit project heeft tot doel om 480 kinderen in Ghana toegang te geven tot kwalitatief onderwijs en de nodige leermaterialen en middelen om effectief te leren. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 2 tot 17 jaar, woonachtig in Gbegbeyise, een van de armste sloppenwijken in Accra, Ghana.

In Gbegbeyise heeft onze lokale partner Urban Poor Child Organisation zich gevestigd en o.a. een school gebouwd waar meer dan 450 kinderen onderwijs krijgen. De school bestaat uit een peuterschool (preschool), kleuterschool, basisonderwijs en Junior High School. UPCO vraagt ouders een kleine bijdrage voor de onderwijskosten – maar wanneer blijkt dat een familie dit geld niet kan financieren, wordt het kind kosteloos toegelaten. Er zijn uiteraard wel kosten die de organisatie moet dragen, waarvoor ondersteuning wordt gezocht van organisaties zoals Adamfo Ghana.

UPCO heeft ons een verzoek gestuurd voor de financiering van nieuw meubiliar, omdat er te weinig stoelen en tafels beschikbaar zijn om alle leerlingen een plekje te geven. Op dit moment delen zij soms tafels en stoelen, of zitten de jongsten op de vloer. Ook voor de leraren is meubilair nodig, en een aantal klaslokalen moet geschilderd worden om de muren te beschermen tegen de weersomstandigheden.

Tot slot heeft UPCO tijdens een van de regelmatige outreach programma’s in de wijk tientallen kinderen geïdentificeerd die niet naar school gaan omdat hun ouders dit niet kunnen betalen. UPCO wil hen kosteloos naar school laten gaan, maar vraagt om ondersteuning voor de aankoop van schooluniformen, schoolboeken en schriften, potloden en één schoolmaaltijd per dag voor deze kinderen. 

Voor dit project is een bedrag van
€ 6.960,- nodig. Onderwijs geeft een kind de kans om een toekomst weg van de straat en de armoede op te bouwen. Wil je helpen om jonge kinderen in Ghana deze kans te geven? Doneer dan direct online!