Geef kinderen in Ghana een nieuw begin

Wist u dat als u nalaat aan Adamfo Ghana, u kwetsbare kinderen in Ghana een toekomst geeft, weg van de straat en weg uit de armoede?


Het verschil maken
Eind 2014 werd Adamfo Ghana benaderd door iemand die een nalatenschap wilde doen aan kleinschalige, concrete projecten voor kinderen. Haar wens was om het bedrag in te zetten om kinderen te ondersteunen om naar school te gaan. 

Zij zei hierover: “Natuurlijk kan ik geven aan een grotere organisatie zoals Unicef of iets dergelijks, maar dan verdwijnt voor mijn gevoel die donatie in het grote geheel, terwijl ik het voor mezelf fijner vind als ik ergens het verschil mag maken. Jullie stichting is niet zo groot, jullie zijn integer en zitten heel dicht bij het doel. Ik heb er alle vertrouwen in dat het geld echt bij de kinderen terecht komt.”

Inderdaad maakte zij het verschil. Dankzij dit nalatenschap is het mogelijk geweest om het Studiefonds op te zetten. Met het Studiefonds helpt Adamfo Ghana jaarlijks 50 kinderen om de straat achter zich te laten, en terug naar de middelbare school te gaan, om deze met een diploma af te ronden. Zo hebben deze kinderen weer een toekomst.

Al 69 kinderen haalden hun diploma en ook dit jaar gaan er weer 50 kinderen naar school. We zijn hiervoor ontzettend dankbaar.


Wilt u meer weten? Hieronder leest u meer over nalaten aan Adamfo Ghana:

Een legaat nalaten?
Een legaat is een bepaling in uw testament die aangeeft dat u een vastgesteld geldbedrag nalaat aan een door u gekozen persoon of goed doel. U kunt bijvoorbeeld uw familie erfgenaam maken en daarnaast een bepaald bedrag als legaat aan Adamfo Ghana nalaten. U kunt meerdere legaten opnemen in uw testament.

Het hoeft bij een nalatenschap niet perse om grote bedragen te gaan, wij zijn blij met elke gift. Al met een kleine schenking kunt u grote veranderingen mogelijk maken in de levens van straatkinderen. Zo kan een kind in Ghana voor €500,- een jaar lang volledig ondersteund naar de middelbare school. Met vergelijkbare bedragen kunnen jongeren een beroepstraining volgen of bouwt u mee aan een opvangcentrum voor kwetsbare straatmeiden.

Wat is het verschil tussen een erfstelling en een legaat?
Een erfstelling is een benoeming tot erfgenaam en betreft een vastgesteld deel van uw nalatenschap. U kunt iedereen tot erfgenaam benoemen, ook Adamfo Ghana. Nadat alle kosten van de erfenis zijn afgetrokken (legaten, boedelkosten en overige schulden), blijft het bedrag dat overblijft voor de erfgenaam.

Is de schenking van een erfenis belastingvrij?
Goede doelen met een ANBI-status hoeven geen belasting te betalen over schenkingen en erfenissen die zij ontvangen. Adamfo Ghana heeft deze ANBI-status. Dit betekent dat datgene wat u aan ons nalaat – een legaat of een erfstelling – 100% ten goede komt aan Adamfo Ghana.

U kunt voor uw nalatenschap ook een Fonds op Naam oprichten. Samen met u kijken we welke thema’s binnen Adamfo Ghana u aanspreken. Mocht u meer over dit onderwerp willen weten, neem dan contact met ons op via info@adamdoghana.com.  

Contact opnemen over nalaten aan Adamfo Ghana
Wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden om Adamfo Ghana in uw testament op te nemen en wat we met uw nalatenschap kunnen doen.


Oprichter en secretaris van Adamfo Ghana aan het woord

Marre Adu-Ampong: “Een gesprek over nalaten aan een goed doel kan erg verhelderend werken. Misschien speelt het onderwerp al wat langer en weet iemand niet altijd goed waar te beginnen. Het helpt dan om te weten wat de stappen zijn en waar u aan kunt denken. En wat er met een nalatenschap mogelijk is voor Adamfo Ghana, want dat is echt zo bijzonder. Dankzij uw gift krijgen straatkinderen in Ghana weer een toekomst!


Contact opnemen
Voor een oriënterend gesprek kunt u contact opnemen met Marre Adu-Ampong op 06-16912305. Of stuur een e-mail via info@adamfoghana.com. We helpen u graag.

Adamfo Ghana is CBF Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, controle en transparantie. Zo weet u zeker dat wij zorgvuldig omgaan met iedere euro en dat uw gift goed terecht komt.

Adamfo Ghana al opgenomen in uw testament? 
Heeft u Adamfo Ghana al opgenomen in uw testament? Dat vinden we ontzettend bijzonder. Dankzij nalatenschappen kan Adamfo Ghana kwetsbare kinderen in Ghana een toekomst geven. De kinderen verlaten de straat, komen in een veilige thuissituatie te wonen en gaan naar school of leren een vak via beroepstraining. De kinderen bloeien op, lachen en genieten, kijken vol blij enthousiasme naar hun toekomst.

Zou u ons alstublieft op de hoogte willen brengen van uw keuze? Zo kunnen wij uw eventuele wensen met u bespreken en u op de hoogte houden van onze projecten.

Adamfo Ghana direct in uw testament opnemen
Ingewikkeld, zo’n nalatenschap in een testament via de notaris vastleggen? Dat kan zeker zo voelen. Maar u staat er niet alleen voor. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Regel uw nalatenschap zelf eenvoudig online
Wist u dat u via DoeHetZelfNotaris makkelijk, voordelig en in uw eigen tempo een testament kunt vastleggen?

Heeft u liever persoonlijk contact met een notaris of derde partij, dan kan dit natuurlijk ook. Op de website van GoedNalaten vindt u handige informatie en tips over het nalaten aan goede doelen.

Overweegt u om Adamfo Ghana in uw testament op te nemen dan zijn dit de juiste gegevens om door te geven aan de notaris: Stichting Adamfo Ghana, gevestigd te Wageningen. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 56951620.

Voor een legaat kunt u bijvoorbeeld de volgende tekst gebruiken:

Ik legateer aan Adamfo Ghana, gevestigd te Wageningen, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 56951620, een bedrag van € ……………….

Indien Adamfo Ghana haar activiteiten beëindigd heeft en/of haar ANBI-status verloren heeft, komt dit legaat ten goede aan ( organisatie naar keuze – bijv. Stichting Wilde Ganzen, gevestigd te Hilversum, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 41192276 ) , die dit legaat aan een gelijkwaardig doel zal besteden.

Zo kunt u gerust zijn dat alles goed is geregeld en uw nalatenschap terecht komt bij het doel dat u voor ogen heeft.