Steun je ons om dit project mogelijk te maken? Klik hier om direct te doneren!

In 2018 is het huidige trainingscentrum van Yaakoro Youth Development Centre gebouwd en geopend. Imiddels volgen er meer dan 50 meisjes en jonge vrouwen een beroepstraining die twee tot drie jaar duurt. 

Nu staat een groep van 12 meisjes op het punt om af te studeren. Deze meiden hebben hun training succesvol afgerond en zijn met goede resultaten geslaagd voor de NVTI examens. Het NVTI (National Vocational Training Institute) examen vormt een nationaal erkende kwalificatie voor praktisch beroepsonderwijs, in dit geval tot weefster of kledingmaakster. 

De dames zijn goed opgeleid en kijken ernaar uit om hun plekje in de maatschappij te vinden en aan het werk te gaan. Ze hebben alleen niet het startkapitaal dat nodig is om een eigen bedrijfje op te zetten. Om de meisjes een goede start te geven willen we hen daarom startpakketten meegeven. In een pakket voor de kledingmaaksters zitten bijvoorbeeld een naaimachine, naaimaterialen en een strijkijzer, maar ook geld voor een werktafel. Voor de weefsters gaat het om een weefgetouw, weef-ramen, klossen, en andere materialen. Hiermee kunnen de dames daadwerkelijk als zelfstandig ondernemers aan de slag, zonder zich eerst in de schulden te moeten steken.


Een Goede Start 2020

In februari 2021 vond de diploma-uitreiking plaats bij het trainingscentrum van Safe-Child Advocacy in Kumasi. Deze blije dames kregen toen hun startpakketten en hun certificaten (welverdiend!) en konden daarmee nu echt aan de slag met hun eigen bedrijf!


Een goede start 2018
**Update: Januari 2019**
In december vond de diploma-uitreiking plaats van deze harde werkers. Naast een nationaal erkend certificaat kregen de meisjes ook hun startpakketten uitgereikt. Ze zijn nu begonnen met werk, sommigen zelfstandig, anderen binnen een bestaand bedrijf. Onze partner bezoekt de dames regelmatig voor follow-up. 


Een goede start 2017
De diploma-uitreiking was een prachtige, indrukwekkende en feestelijke dag, hieronder een paar foto’s! 

** Update Mei 2017 **

Op 13 mei vindt de diploma-uitreiking plaats van deze groep toppers! Links zie je een foto van hun eerste dag op het trainingscentrum. De gezichten gespannen en onzeker over hoe de toekomst eruit zal zien. Rechts een recente foto. Het verschil kan niet groter; iedereen is ontspannen en de blijdschap en vertrouwen stralen ervan af. Deze dames zijn klaar voor de toekomst!

** Update April 2017 ** 

Dankzij de steun van verschillende fondsen en particuliere gevers is de fondswerving voor dit project succesvol afgerond. Iedereen heel erg bedankt voor jullie steun! Het geld is inmiddels overgemaakt aan Wilde Ganzen, zij voegen hun eigen bijdrage toe en sturen het door naar onze partner in Ghana.

Dit project werd mede ondersteund door Wilde Ganzen en Emmaus Bilthoven.


Een Goede Start 2016 20160714_161312

Soms zeggen foto’s meer dan woorden. Kijk ze eens stralen! Deze dames zijn een lange weg gegaan – weg van de straat, twee jaar intensieve beroepstraining, het was hard werken en doorbijten, maar ze deden dat vastberaden. Nu zijn ze afgestudeerd en hebben een NVTI (nationaal erkend) diploma op zak. Om de dames een goede start te geven hebben we hen startpakketten meegegeven. De acht dames beschikken nu over de kennis, vaardigheden en middelen om zelfstandig aan het werk te gaan. Ze zijn inmiddels met het werk gestart en volop in bedrijf. Een deel van hen is teruggekeerd naar de gemeenschappen waar ze vandaan komen in het Noorden van Ghana. Anderen zijn in Kumasi gebleven en wonen op zichzelf. Er is nog steeds regelmatig contact met de dames om te monitoren hoe het met hen gaat.