**Update: de projectfinanciering van dit project is rond! In februari 2021 vond de diploma-uitreiking plaats en kregen de meisjes hun startpakketten.**

Een Goede Start 2020

In januari 2013 werd het beroepstrainingscentrum voor straatmeiden geopend door onze partner in Kumasi, Street Children Project. In dit centrum worden straatmeiden opgevangen. Ze krijgen voedsel, kleding en zorg, en worden binnen twee tot drie jaar getraind in een beroep als kledingmaakster of kapster. Op dit moment wonen er bijna 50 voormalig straatmeisjes in het centrum.

Al meer dan 35 meisjes haalden het nationale beroepscertificaat als volleerd kledingmaakster en gingen zelfstandig aan het werk. Nu staat een groep van 9 meisjes op het punt om af te studeren. Ze hebben de NVTI (National Vocational Training Institute) examens succesvol afgelegd. Hiermee krijgen ze een nationaal erkende kwalificatie voor praktisch beroepsonderwijs, in dit geval tot kledingmaakster. Ook doen de meiden praktijkervaring op bij bedrijfjes rondom het trainingscentrum. Ze kunnen daarna zelfstandig aan de slag in het beroep van kledingmaakster.

De dames zijn goed opgeleid en kijken ernaar uit om hun plekje in de maatschappij te vinden en aan het werk te gaan. Ze hebben alleen niet het startkapitaal dat nodig is om aan het werk te gaan. Om de meisjes een goede start te geven willen we hen daarom startpakketten meegeven. In een pakket zitten bijvoorbeeld een naaimachine, naaimaterialen en een strijkijzer, maar ook geld voor de aankoop van bijv. werktafels. De dames sparen zelf 15% van het benodigde geld, en wij vullen de rest aan. Met een startpakket kunnen ze daadwerkelijk aan het werk, zonder zich eerst in de schulden te moeten steken. Daarnaast worden de meiden de eerste zes maanden regelmatig opgezocht en krijgen ze begeleiding met het starten van het werk.

Steun je ons om dit project mogelijk te maken? Klik hier om direct te doneren!


Een goede start 2018
**Update: Januari 2019**
In december vond de diploma-uitreiking plaats van deze harde werkers. Naast een nationaal erkend certificaat kregen de meisjes ook hun startpakketten uitgereikt. Ze zijn nu begonnen met werk, sommigen zelfstandig, anderen binnen een bestaand bedrijf. Onze partner bezoekt de dames regelmatig voor follow-up. 


Een goede start 2017
De diploma-uitreiking was een prachtige, indrukwekkende en feestelijke dag, hieronder een paar foto’s! 

v 

** Update Mei 2017 **

Op 13 mei vindt de diploma-uitreiking plaats van deze groep toppers! Links zie je een foto van hun eerste dag op het trainingscentrum. De gezichten gespannen en onzeker over hoe de toekomst eruit zal zien. Rechts een recente foto. Het verschil kan niet groter; iedereen is ontspannen en de blijdschap en vertrouwen stralen ervan af. Deze dames zijn klaar voor de toekomst!

** Update April 2017 ** 

Dankzij de steun van verschillende fondsen en particuliere gevers is de fondswerving voor dit project succesvol afgerond. Iedereen heel erg bedankt voor jullie steun! Het geld is inmiddels overgemaakt aan Wilde Ganzen, zij voegen hun eigen bijdrage toe en sturen het door naar onze partner in Ghana.

Dit project werd mede ondersteund door Wilde Ganzen en Emmaus Bilthoven.


Een Goede Start 2016 20160714_161312

Soms zeggen foto’s meer dan woorden. Kijk ze eens stralen! Deze dames zijn een lange weg gegaan – weg van de straat, twee jaar intensieve beroepstraining, het was hard werken en doorbijten, maar ze deden dat vastberaden. Nu zijn ze afgestudeerd en hebben een NVTI (nationaal erkend) diploma op zak. Om de dames een goede start te geven hebben we hen startpakketten meegegeven. De acht dames beschikken nu over de kennis, vaardigheden en middelen om zelfstandig aan het werk te gaan. Ze zijn inmiddels met het werk gestart en volop in bedrijf. Een deel van hen is teruggekeerd naar de gemeenschappen waar ze vandaan komen in het Noorden van Ghana. Anderen zijn in Kumasi gebleven en wonen op zichzelf. Er is nog steeds regelmatig contact met de dames om te monitoren hoe het met hen gaat.

setting-up-items-for-graduands-copy