— Update: 22-03-2020: UITGESTELD
Het hele programma rondom de viering van de Internationale Dag voor Straatkinderen in Ghana is uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Dit vanwege de ontwikkelingen rondom het Corona-virus en de maatregelen die de Ghanese overheid hierop genomen heeft. De voorbereidingen en organisatie waren in volle gang maar alles is nu stopgezet. We zijn verdrietig en teleurgesteld, maar de gezondheid van de Ghanese bevolking is nu prioriteit. Verdere verspreiding van het virus moet op alle mogelijke manieren tegengehouden worden, en mensen in grote getallen samen brengen is dus wat we nu juist NIET moeten doen. Verdere updates volgen zsm.


Het Empowerment programma ‘Increasing Impact’ bestaat uit een serie van acties en evenementen om straatkinderen in Ghana een stem te geven en te empoweren om voor zichzelf op te komen en hun rechten op te eisen.

De meeste activiteiten vinden plaats rondom de viering van de Internationale Dag voor Straatkinderen (op 12 april). We startten het programma in Kumasi, en breidden in 2019 uit naar Tamale. Dit jaar (2020) ligt de focus op de hoofdstad Accra en de steden Kumasi en Tamale.

Klik hier als je wilt bijdragen aan de Empowerment van straatkinderen in Ghana!

Thema 2020:
Dit jaar is het thema van de viering ‘Safe spaces for street children’. Met onze campagne willen we voorkomen dat steeds meer kinderen en  jongeren op straat terecht komen. We creeren meer kennis, bewustzijn en aandacht voor ‘streetism’, en de gevaren die het straatleven met zich meebrengt. We vragen relevante overheidsinstanties om tot passend beleid en duurzame oplossingen te komen voor de onveilige omstandigheden waarin straatkinderen leven.

Wat gaan we doen?
Samen met een groot aantal lokale partners in Kumasi, Accra en Tamale organiseren we: 

Empowerment workshops en (media) training voor straatkinderen tot ‘Street Champions’;
Outreach/ Voorlichting over de risico’s van vroegtijdig schooluitval en de gevaren van de straat,  door Street Champions aan scholen, kerken, moskeeen en gemeenschapsgebouwen.
Demonstraties met spandoeken, muziek, speeches door het stadscentrum, door straatkinderen, hulporganisaties en sympathisanten.
– ‘Sensitation’ en media campagnes (interviews en thema-uitzendingen op regionale en nationale radio, tv en kranten) met veel aandacht voor de verhalen van de Street Champions.
Stakeholder-symposiums waar politici, beleidsmakers, overheidsinstanties, universiteiten, hulporganisaties en Street Champions in gesprek gaan over mogelijke oplossingen.
Straatkinderen forums en werkgroepen, open dagen en feestelijke bijeenkomsten.
Versterken van lokale partners door middel van cursussen op het gebied van lobby, advocacy and bewustmaking, project-evaluatie en schrijven van een protocol .


**Update Oktober 2019**
Increasing Impact is geselecteerd als 1 van de finalisten van de Innovatiewedstrijd van Wilde Ganzen 2019!

**Update Mei 2019**
In 2019 bereikten we naar schatting meer dan 40.000 mensen  met bovengenoemde activiteiten (2000+ kinderen/ jongeren, onderwijzers, directeuren van 20 scholen, 100+ leiders van gemeenschappen, 400+ universitair personeel en studenten en 35.000+ mensen via radio, TV en kranten. De activiteiten vonden plaats in Tamale en Kumasi. Een uitgebreide rapportage kun je opvragen via info@adamfoghana.com.


**Update september 2018** 
De viering van de Internationale Dag voor Straatkinderen is elk jaar een groot succes. In dat kader financierden we voor onze partner deelname aan de cursus ‘Mobilising Support’ van de West Africa Civil Society Insitute (WACSI) onder het Change the Game Academy programma van Wilde Ganzen. Want dit succes willen we uitbouwen; meer begrip voor straatkinderen, meer publiciteit en promotie van het werk dat we doen en meer aandacht binnen overheidsbeleid en regelgeving om ‘streetism’ op te lossen. Zo worden wij hopelijk in de toekomst overbodig!


Deze acties werden in voorgaande jaren ondersteund door o.a. het Alert Fonds, Uden Wereldwijd en het XminY – Actiefonds.


  

 

01 5 7 3

image    image_2     


Support us

Wil je ons werk steunen?
Doneer veilig online via Ideal.
Heel erg bedankt!

Will you support us?
You can donate through PayPal.
Thank you so much!