Empower a Street Child!


Wij willen straatkinderen in Ghana de kans geven om gehoord te worden en hun rechten op te eisen.
Doe jij mee?

Wat willen we?

In Accra en Kumasi gaan we 25 straatkinderen empoweren tot Street Champions. De kinderen krijgen voorlichting over kinderrechten, hoe deze op te eisen, training in het geven van interviews, schrijven van speeches, omgaan met media, benaderen van beleidsmakers, leiderschap binnen hun eigen groep, etc.

Vervolgens kunnen de kinderen direct het geleerde in de praktijk brengen door deelname aan het Outreach programma (voorlichting over het straatleven aan schoolkinderen), de media-campagne (interviews geven op radio en televisie), en deelname aan fora en symposia met politici, beleidsmakers en andere belangstellenden (speechen, in discussie gaan, delen van ervaringen en mogelijke oplossingen).

Zo komen de kinderen in hun kracht te staan en stimuleren ze instanties om over te gaan tot passend beleid en duurzame oplossingen voor ‘streetism’. Ook worden de kinderen leiders binnen hun groep, en geven zij hun kennis en vaardigheden door aan andere kinderen op de straat.

Deze maand hopen we 1500 euro te verzamelen, waarmee we bovenstaande kunnen betalen. Help je mee?

Hoe werkt het?

– Je doneert eenmalig een bedrag naar keuze en zit nergens aan vast.
– Je betaalt veilig en eenvoudig met iDeal.
– Als je je adresgegevens invult, krijg je een leuk bedankje thuis gestuurd.
– 100% van jouw gift komt ten goede aan de empowerment-workshops, trainingen en advocacy programma voor straatkinderen in Ghana. Kosten voor administratie, bank en post nemen wij op ons.

JA, ik doe mee en geef:

   

ANBI logoStichting Adamfo Ghana is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Jouw donatie  is dus aftrekbaar van de belasting. Meer informatie hierover kun je vinden op www.belastingdienst.nl.

Vul hier je gegevens in om een bedankje te ontvangen:

Waarom meedoen?

Straatkinderen zijn ontzettend sterk, innovatief en zelfstandig. Toch wordt er nauwelijks naar hen geluisterd. Wij willen dat dit verandert. Beleidsmakers, politici, media en maatschappij:
ZIE deze kinderen en zie het potentieel dat verloren dreigt te gaan. Luister naar hen, neem hun rechten serieus en werk samen aan verandering. Dat is het doel.

De workshops, trainingen, outreach programma, media campagne en andere advocacy activiteiten staan gepland voor het voorjaar 2020.


Lees meer over het Empowerment programma: Increasing Impact. 

Doe iets bijzonders deze maand en empower een straatkind!
De actie sluit op 24 December – doe nu mee!-