Catering for the Community


Wilt u bijdragen aan dit project?

Klik hier om direct te doneren.

Wilde Ganzen ondersteunt dit project en verdubbelt de door ons geworven fondsen. Uw steun is dus 2x zoveel waard! 


In Ghana ligt het aantal bevestigde Corona-gevallen nu boven de 15000 en het neemt elke dag flink toe. De grenzen zijn gesloten, scholen zijn dicht en grote delen van het openbare leven liggen stil. Deze overheidsmaatregelen zijn noodzakelijk, maar het is een ramp voor de allerarmsten. Straatkinderen en families leven van wat ze op een dag verdienen met werk als spullen dragen op de markt, straatverkoop, etc. Hun inkomstenbronnen vallen grotendeels weg en ze hebben geen spaargeld om van te leven. Zelf zeggen ze: “Wat wij verdienen is net genoeg om die dag eten van te kopen. Het is al zo moeilijk, maar met deze overheidsmaatregelen wordt het onmogelijk om te overleven.”

Het project ‘Catering for the Community’ beoogt een vierledig doel:

400 kinderen en families die op de straten van Kumasi leven krijgen 4 maanden lang voedsel, water, zeep, gezichtsmaskers en toiletpapier. Deze overlevingspakketten helpen hen door de periode van crisis heen en maken het voor hen mogelijk om zich te isoleren en niet op straat pogingen te hoeven doen iets van geld te verdienen. Medewerkers investeren in het opbouwen van een vertrouwensband met de kinderen en families. Ze worden gestimuleerd na te denken over de toekomst en uitgenodigd om deel te nemen aan de reguliere rehabilitatieprogramma’s van de organisatie.

50 straatmeisjes worden ondersteund om terug te keren naar hun familie/ lokale gemeenschap in het noorden van Ghana. Daar volgen ze een beroepstraining (on-the-job learning) naar keuze bij een lokale onderneming. De terugkeer zal natuurlijk gaan volgens de reis- en quarantaine protocollen die door de (lokale) overheid opgesteld zijn. Ook wordt de leefsituatie en voortgang van de trainees gemonitord door medewerkers van onze partner, om zeker te zijn van een succesvolle afronding. De driejarige training wordt afgesloten met een nationaal praktijkexamen (NVTI exam), waarna de trainee in staat is zelfstandig aan het werk te gaan en een duurzaam inkomen te verdienen.

5 voormalig straatmeisjes worden binnen het Vocational Training Centre van onze partner getraind in het vak van Catering. Zij hebben het introductieprogramma al doorlopen en starten met een module van drie maanden intensieve praktijktraining. Ze krijgen de uitdaging om 150 warme, voedingsrijke maaltijden per dag te cateren voor de dakloze gemeenschap. Na deze module zal het trainingsprogramma worden voortgezet met modules als Hospitality Industry, Menu Planning and Nutrition, Food Service en Entrepreneurial Skills. Na afronding van de beroepstraining zijn de meisjes in staat om een zelfstandig inkomen te verdienen.

We lanceren een grootschalige lobby- en mediacampagne om de lokale autoriteiten aan te zetten tot actie en het nemen van verantwoordelijkheid naar de dakloze gemeenschap voor de gevolgen van de coronacrisis.

Dit project wordt ondersteund door Wilde Ganzen.


Een leuke actie van webshop Koot Art! 50% van de opbrengst van elk verkocht artikel van deze actie-pagina gaat naar project Catering for the Community. Allemaal hele mooie (Ghanese!) kunst en fair trade producten, tegen hele schappelijke prijzen. Neem maar eens een kijkje!


Support us

Wil je ons werk steunen?
Doneer veilig online via Ideal.
Heel erg bedankt!

Will you support us?
You can donate through PayPal.
Thank you so much!