Het Yaakoro Youth Development Centre (YAYDEC) in Tamale is een initiatief van Mr. Rashid, een bevlogen ondernemer die op eigen kracht een trainingscentrum opzette voor (straat)meisjes en jonge vrouwen die het vak van kledingmaakster of weefster willen leren maar hiervoor niet de financiële middelen hebben. ‘Yaakoro` betekent`vluchteling/ uitgewekene`, en het centrum richt zich dan ook op vrouwen die vaak door hun gemeenschap verstoten zouden worden, of meisjes die terugkeerden van het harde straatleven in Kumasi of Accra. YAYDEC is een jonge ambitieuze organisatie, met veel potentie en groeimogelijkheden.

Adamfo Ghana zet zich vanaf januari 2021 in om met diverse projecten de voorzieningen in het centrum verder te verbeteren en uit te breiden. Ook wordt gezocht naar manieren om de organisatie YAYDEC verder te versterken, zodat de organisatie uiteindelijk financieel onafhankelijk en zelfvoorzienend wordt.

Een van de eerste prioriteiten was project ‘A Solid Foundation’, met als doel de aanleg van een stenen vloer aan de voorkant van het centrum. Zo kunnen de weeflessen, die deels buiten gegeven worden, ook tijdens de regentijd doorgaan. Dit project is inmiddels succesvol afgerond.

Nu zijn we bezig met project D.I.T; Duurzame Inrichting Trainingscentrum: De aanschaf van houten werktafels en stoelen, en het leggen van vinyl vloerbedekking in de klaslokalen, zodat alle trainees beschikking hebben over een eigen werktafel en stoel. 

Wilt u bijdragen aan verbetering van de faciliteiten van YAYDEC?

Klik hier om direct, veilig en online te doneren.

 

Adamfo Ghana is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Uw donatie is dus aftrekbaar van de belasting.


Hieronder een paar foto’s van de werkzaamheden aan de vloer en het resultaat!