Het Yaakoro Youth Development Centre (YAYDEC) in Tamale is een initiatief van Mr. Rashid, een bevlogen ondernemer die op eigen kracht een trainingscentrum opzette voor analfabete meisjes en jonge vrouwen/ moeders die het vak van kledingmaakster of weefster willen leren maar hiervoor niet de financiële middelen hebben. ‘Yaakoro` betekent`vluchteling/uitgewekene`, en het centrum richt zich dan ook op vrouwen die vaak door hun gemeenschap verstoten zouden worden, of meisjes die terugkeerden van het harde straatleven in Kumasi of Accra.

Het centrum is, dankzij steun van de stichting Om-Arm Afrika en Wilde Ganzen uitgegroeid van een benauwd hokje met golfplaten en zonder sanitair, naar een stevig, stenen gebouw, met voldoende ruimte om zo’n 50 trainees op te leiden. In 2018/2019 werd het gebouw in gebruik genomen. YAYDEC is een jonge ambitieuze organisatie, met veel potentie en groeimogelijkheden.

Vanwege persoonlijke omstandigheden kon het bestuur van Om-Arm Afrika de werkzaamheden echter niet voortzetten en is besloten de stichting op te heffen. Adamfo Ghana neemt daarom het partnerschap met YAYDEC over, en zet zich vanaf januari 2021 in om met diverse projecten de voorzieningen in het centrum verder te verbeteren en uit te breiden. Ook wordt gezocht naar manieren om de organisatie YAYDEC verder te versterken, zodat de organisatie uiteindelijk financieel onafhankelijk en zelfvoorzienend wordt.

Een van de eerste prioriteiten in 2021 is project ‘A Solid Foundation’, met als doel de aanleg van een stenen vloer aan de voorkant van het centrum. Zo kunnen de weeflessen, die deels buiten gegeven worden, ook tijdens de regentijd doorgaan. Ook is meer meubilair nodig voor het groeiend aantal trainees. 

Wilt u bijdragen aan verbetering van de faciliteiten van YAYDEC?

Klik hier om direct, veilig en online te doneren.


Hieronder een filmpje dat het waterprobleem en de noodzaak van een stenen vloer goed weergeeft.


Stichting Adamfo Ghana is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Jouw donatie  is dus aftrekbaar van de belasting.