Winnefred, is een veelbelovende studente aan de Kwame Nkrumah Univesity of Science and Technology (KNUST) in Kumasi, waar zij Rechten studeert. Dankzij hoge cijfers op haar middelbare school diploma werd zij toegelaten tot deze prestigeuze studie. Een droom die uitkwam. Maar het meisje staat er alleen voor. Haar ouders zijn gescheiden en haar vader is niet meer in beeld. Moeder heeft psyschische problemen en kan niet eens voor zichzelf zorgen, laat staan voor haar kinderen.

Winnefred werkt zich een slag in de rondte om voor haar 3 broertjes en zusjes, moeder en grootmoeder te zorgen. Ze naait kleding, verkoopt op straat water en ijs, maakt schoon, etc. Daarnaast studeert ze dus Rechten in deeltijd, nu in het tweede jaar. Het is haar niet gelukt om het schoolgeld van dit jaar rond te krijgen, daarom mocht ze niet meedoen aan de tussentijdse tentamens. Haar zijn al meerdere voorstellen gedaan tot seksuele exploitatie – om haar te ‘helpen’ haar schoolgeld te betalen. De wanhoop is groot en ze overweegt de studie te staken. We willen deze jongedame niet alleen laten staan. Daarom hebben we besloten haar te helpen om tóch, ondanks alles, haar studie af te ronden. We vragen aan eenieder die dit leest, of u nu al een trouwe donateur bent, of voor het eerst over onze projecten leest, om te overwegen om een donatie te doen.

Er is nu direct een bedrag van 1350 euro nodig om de uitstaande schuld van schoolgeld af te betalen. Winnefred kan dan haar tentamens maken en haar studie voortzetten. Ze heeft aangeboden om in ruil voor de ondersteuning parttime aan de slag te gaan bij onze partnerorganisatie Safe-Child Advocacy in Kumasi. Een fantastisch aanbod. Want wie kan de straatkinderen en -jongeren beter voorlichten over hun rechten, dan een Rechten-studente en ervaringsdeskundige zelf? Helpt u ook mee? Mochten we meer donaties binnenkrijgen dan het streefbedrag dan worden deze besteed binnen het Studiefonds: The Sky is the Limit – waarmee nog eens 6 kansarme maar veelbelovende jongeren ondersteund worden om hoger onderwijs te volgen. We hopen van harte op uw steun. Het komt heel goed terecht! Alvast dank!