Op 12 april 2022 is het Internationale Dag voor Straatkinderen. Het perfecte moment om in actie te komen en iets te doen voor alle kinderen die in Ghana en de rest van de wereld op straat leven.

Alle kinderen hebben recht op onderwijs, zorg en bescherming tegen geweld en misbruik, ongeacht waar ze wonen. Met een groot aantal activiteiten in Accra, Kumasi en Tamale vragen we overheden en gemeenschappen om in actie te komen zodat álle kinderen krijgen waar ze recht op hebben. 

Doe je ook mee? Zo kun je in actie komen:


1. Be the difference

Maak een verschil voor kinderen op straat. In de sloppenwijk Gbegbeyise in Accra willen we 30 kinderen de mogelijkheid geven om naar de school te gaan van onze partner Urban Poor Child Organisation. UPCO financiert het schoolgeld, maar een klein bedrag van ong. 100 euro per kind is nodig voor basisvoorzieningen zoals schooluniformen, schoolboeken en schriften, potloden en één schoolmaaltijd per dag.

Een goede toekomst begint met toegang tot onderwijs. Klik hier en help ons om 30 kinderen in Ghana een toekomst te geven. Het maakt niet uit hoeveel je geeft, elk beetje helpt. 

2. Spread the word: Praat over kinderen die op straat leven, en de rechten die ze hebben, vertel over de projecten waar wij hen mee steunen. Deel onze berichten op Facebook, LinkedIn en Twitter. Gebruik onze banners om zelf berichten op social media te posten. Zo help je ons om ons bereik te verbreden, zodat meer mensen over ons werk weten en we meer impact kunnen maken.

Vorig jaar maakten we een filmpje om de overheid van Ghana op te roepen tot actie. Deze is nog steeds relevant dus deel het vooral!

Heel erg bedankt voor je steun!

ANBI logoStichting Adamfo Ghana is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Jouw donatie  is dus aftrekbaar van de belasting. Meer informatie hierover kun je vinden op www.belastingdienst.nl/voorwaardenaftrekgewonegiften.

Adamfo Ghana is CBF Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, controle en transparantie. Zo weet je zeker dat wij zorgvuldig omgaan met iedere euro en dat jouw gift goed terecht komt.