Op 12 april is het Internationale Dag voor Straatkinderen. Het perfecte moment om in actie te komen en iets te doen voor alle kinderen en jongeren die in Ghana en de rest van de wereld op straat leven.

Het thema van 2021 is #AccessForStreetChildren. Alle kinderen hebben recht op onderwijs, gezondheidszorg en bescherming tegen geweld enmisbruik, ongeacht waar ze wonen. Toch hebben maar weinig straatkinderen toegang tot deze voorzieningen, iets wat nog schrijnender naar voren komt nu tijdens de corona-pandemie. Wij vragen overheden en gemeenschappen om in actie te komen zodat ook straatkinderen krijgen waar ze recht op hebben. 

Doe je ook mee? Je kunt op drie manieren in actie komen.


1. Spread the word 

Spread the word onder de mensen die je kent. Praat over straatkinderen en de rechten die ze hebben, vertel over de projecten waar wij hen mee steunen.

Update je omslagfoto op Facebook met een van onze banners.

We hebben een filmpje gemaakt om de overheid van Ghana op te roepen tot actie. Deel dit voor ons! Bijvoorbeeld op TwitterFacebook en LinkedIn.


2. Demand change

Roep de Ghanese overheid op om actie te ondernemen voor de rechten van straatkinderen. Je kunt je brief richten aan het Ministry of Gender, Children and Social Protection (info@mogcsp.gov.gh) of aan de Ghanese ambassade (info@ghanaembassy.nl) in Den Haag. Pas de voorbeeld brief van het Consortium for Street Children naar behoeve aan en verstuur deze naar de vertegenwoordigers van Ghana.

Download hier de voorbeeldbrief


3. Doneer

Steun het werk van Adamfo Ghana met een financiële bijdrage. Met jouw donatie helpen we kinderen in Ghana om toegang te krijgen tot onderwijs (via het Studiefonds of door beroepstraining), gezondheidszorg (door inschrijving voor de Nationale Zorgverzekering) en een veilig onderkomen (door rehabilitatie en terugkeer binnen een gezin). Het maakt niet uit hoeveel je geeft, elk beetje helpt.

 

Heel erg bedankt voor je steun!

ANBI logoStichting Adamfo Ghana is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Jouw donatie  is dus aftrekbaar van de belasting. Meer informatie hierover kun je vinden op www.belastingdienst.nl/voorwaardenaftrekgewonegiften.

Adamfo Ghana is CBF Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, controle en transparantie. Zo weet je zeker dat wij zorgvuldig omgaan met iedere euro en dat jouw gift goed terecht komt.