** Update – september 2016 **elkedruppeltelt - Copy

Het project is nu afgerond – het centrum heeft stromend water!

** Update – juni 2016 **

Voor de aanschaf van een waterpomp bij het opleidingscentrum voor straatmeiden is een geweldig resultaat gerealiseerd. Totaal is door particulieren, verschillende fondsen en sponsoracties bijna vijfduizend euro opgehaald. Iedereen heel hartelijk bedankt!

Door een hogere opbrengst van een sponsoractie was er €553,- euro meer beschikbaar dan daadwerkelijk nodig was voor de graafwerkzaamheden, aankoop en aanleg van de waterpomp. Dit extra bedrag gebruiken we om een onderhoudsfonds voor de pomp te creëren dat door onze partnerorganisatie in Ghana wordt beheerd en aangevuld.

Elke druppel telt

In Ghana hebben maar weinig inwoners toegang tot drinkwater uit een directe wateraansluiting. Ook in het trainingscentrum ontbreekt een directe aansluiting op stromend water. Een waterpomp voorziet het centrum daarom van water.

Dit project heeft tot doel om een nieuwe waterput te slaan en waterpomp te installeren. De nieuwe pomp boort dieper en heeft meer capaciteit om schoon grondwater omhoog te pompen. Hiermee is er voldoende schoon drinkwater beschikbaar om in de behoefte van minstens 50 personen te voldoen.