Update **Juni 2018**

De duurzame keuken bij het trainingscentrum voor straatmeisjes is af! Oke, de muren moeten nog een likje verf maar er kan al met plezier gekookt worden. En dankzij de gulle giften van onze donoren konden we ook keukenmateriaal en een maalmachine kopen. Hiermee kunnen gewassen zoals mais uit de tuin gemaald worden en worden verkocht als extra inkomsten voor het centrum. En die zijn nodig want er zijn zoveel nieuwe meiden dat er bedden moeten worden bijgemaakt! Super!!

 


Onze partner wil dolgraag een duurzame en veilige keuken realiseren in het trainingscentrum voor straatmeisjes. De huidige ruimte die als keuken wordt gebruikt is te klein en voldoet niet aan de veiligheidsnormen. Bovendien gebeurt het koken voor de groep van ongeveer veertig meiden en hun begeleiders nu op houtskool, stukken hout en bouwafval. De rook die daarbij vrij komt blijft in het gebouw hangen en is bijzonder ongezond en milieu onvriendelijk. We willen daarom een bescheiden buiten-keuken bouwen met voorzieningen voor het koken op gas.

Daarnaast biedt de nieuwe keuken ruimte voor opslag voor voorraad. Bij het  centrum is namelijk een moestuin en een ruimte met kippen. De opbrengst van de moestuin en de eieren van de kippen moeten veilig en hygiënisch opgeslagen worden. Ook wordt op de markt vaak groot (en dus goedkoper) ingeslagen. Dit kan alleen bij voldoende praktische opslagruimte.