Al 50 kinderen gaan met onze studiefinanciering naar de middelbare school. Nieuwsgierig wie ze zijn? Hieronder kun je kennismaken met een aantal van hen. 

Om de privacy van de kinderen en hun familie te respecteren zijn namen gefingeerd en geen herkenbare foto’s gebruikt.


Kennismaking met deelnemers:

kKwaku

Kwaku is 12 jaar oud. Hij komt uit Trede, een dorp aan de rand van Kumasi. Kwaku’s familie leeft in extreme armoede. Zijn moeder is blind, ze is alleenstaand met vier kinderen. Kwaku’s moeder probeert te overleven door te bedelen. Kwaku en zijn broer en zussen namen omstebeurten hun moeder mee de stad in om de bedelen. Op een van deze rondes kwam Kwaku in contact met onze partner en zij proberen het gezin nu op verschillende manieren te helpen. Zijn jongste zusje wordt opgevangen in een opvanghuis voor meisjes. Kwaku zelf is in een ‘boarding school’ (kostschool) in Sunyani geplaatst. De kosten voor zijn basisonderwijs zijn door onze partner betaald. Inmiddels gaat hij naar Junior High School via ons studiefinancieringsproject.

c-2C.

C is een buitengewone jonge dame, met de pech slechtziend geboren te zijn. Ze komt uit een hele arme familie in Kumasi. Ze is bijzonder in haar vasthoudendheid om iets van haar leven te willen maken. Ze heeft zichzelf door Junior High School gesponsord door op straat om hulp te bedelen. Toen ze in 2014 in contact kwam met Street Children Project besloot ze hen om hulp te vragen. Ze had op dat moment JHS afgerond en was wanhopig vastbesloten om verder te leren. C is inmiddels toegelaten tot de Wenchi Special School for the Visually Impaired, waar ze Senior High School onderwijs volgt. Ze is ontzettend blij om naar school te gaan en werkt hard om ondanks haar handicap het uiterste uit het vat te halen. C is ongeveer 16 jaar, hoewel een officiele geboorteakte van haar ontbreekt.

cC.

C is een jongen van 13 jaar oud. C weet niet wie zijn ouders zijn. Hij is als klein jongetje achtergelaten op straat en gevonden door een dame die hem in huis nam. Hij woonde een aantal jaar bij deze ‘tante’, totdat ze hem begon te mishandelen. Op dat moment was C al in contact met onze partner en zij droegen de zaak over aan de Child trafficking unit van de Ghanese Jeugdzorg. Na een aantal pogingen tot bemiddeling is C bij de ‘tante’ weggehaald en ondergebracht bij een oudere dame uit de buurt die aanbood voor hem te willen zorgen. C woont inmiddels drie jaar bij haar en het gaat goed met hem. Onze partner betaalde de kosten voor zijn basisschool omdat zijn nieuwe voogd (zelf weduwe) deze niet kan betalen. C gaat nu met onze studiefinanciering naar Junior High School.

mM.

M is 15 jaar oud. Ze is een jonge dame uit een bijzonder arm gezin. M woont met haar oma in Kumasi. Haar ouders zijn vlak na haar geboorte uit elkaar gegaan en zijn beiden hertrouwd. Geen van beiden heeft zich sindsdien om haar bekommert. M heeft zichtzelf door Junior High School heen geworsteld met behulp van allerlei bijbaantjes, zoals schoonmaakwerk en het dragen van spullen op de markt. Ook helpt M haar oma met de verkoop van voedsel. Tijdens haar tijd in JHS hebben haar leraren bewondering en medelijden voor M gekregen en haar in contract gebracht met onze partner. Stuk voor stuk bevestigen de docenten dat M een buitengewoon slimme scholiere is. Jammer genoeg is M tijdens haar laatste jaar in JHS zwanger geraakt. De zwangerschap is het gevolg van een relatie met een oudere man die misbruik maakte van M’s kwetsbaarheid. Inmiddels is de relatie beeindigd en de baby geboren, en wilde M dolgraag terug naar school. Haar oma heeft aangeboden voor de baby te zorgen wanneer M naar school gaat. We hebben besloten deze bijzondere familie te steunen en M zit nu in het tweede jaar van Senior High School.

fF.

F is een jongen van 18 jaar. Zijn vader is vanuit Ivoorkust naar Ghana gemigreerd waar hij F’s moeder ontmoette. F verloor zijn vader toen hij 12 jaar oud was. Zijn moeder hertrouwde met een man die F niet accepteerde en ze heeft sindsdien het contact met haar zoon verbroken. F woont nu bij zijn oma in Kumasi. Zijn oma is al langere tijd ziek, na een herseninfarct is ze deels verlamd en kan niet meer werken om in het levensonderhoud van F en zichzelf te voorzien. F doet alle mogelijke klusjes om geld te verdienen. Hij heeft zich met keihard werken door Junior High School heen gevochten, waarbij hij soms financiële hulp kreeg van welwillende buren en zijn schoolhoofd. Hetzelfde schoolhoofd heeft contact met ons gezocht omdat hij wilde voorkomen dat een intelligente jongen als F na JHS zou moeten stoppen met zijn onderwijs. F neemt school heel serieus, werkt hard en is vorig jaar als een van de besten van zijn klas geëindigd. We hebben hem driejarige studiefinanciering toegekend. Hij zit inmiddels in het tweede jaar van Senior High School en haalt hoge cijfers.

Wil je ook meedoen zodat nog meer kinderen naar school kunnen gaan? Klik hier!