Met de actie #SafeHomeAndEducation #NoPoverty hopen we de komende twee weken 2500 euro in te zamelen. Help jij mee?

Doneer direct online!

Met het geld ondersteunen we 50 straatkinderen in Kumasi om terug te keren naar hun familie in het noorden van Ghana. Hun families krijgen begeleiding in de zorg voor hun kinderen en steun om hen naar school te laten gaan. De meisjes kunnen kiezen voor terugkeer naar het basis-/ middelbaar onderwijs of voor het volgen van een beroepstraining in een vak als kledingmaakster, kapster, cateraar, electricien, reparateur van technische apparaten, etc.
De ondersteuning wordt voor drie jaar gegeven, zodat de kinderen in staat zijn hun middelbare school diploma te halen of de beroepstraining met een nationaal erkend certificaat af te ronden.


De actie loopt tot de themaweek van #GivingEveryTuesday en eindigt op 20 juni. Op dit moment staat de teller op:

Doe ook mee!


Bij elke donatie van 50 euro of meer krijg je twee vrolijke, wasbare mondkapjes thuisgestuurd. Deze mondkapjes zijn gemaakt door de meiden die in het trainingscentrum in Kumasi een opleiding tot kledingmaakster volgen. Geef dan wel even je adresgegevens aan ons door, als we die nog niet hebben!


Deze actie is onderdeel van het programma:
Promoting Child Rights and Equal Opportunities: Breaking the vicious cycle of poverty for street connected children in Ghana.

Dit driejarige programma is een combinatie van directe hulp aan straatkinderen, bewustmaking en activering van hun families en lokale gemeenschappen, en lobby & advocacy bij regionale en nationale overheden in Ghana. Het project bereikt 1500+ straatkinderen, en beoogt door middel van een integrale aanpak te zorgen voor structurele veranderingen in de gemeenschappen in Noord-Ghana waar de meeste kinderen vandaan komen.

We doen dit door onderliggende oorzaken van ‘streetism’, zoals armoede, kinderverwaarlozing en -mishandeling aan te pakken. De families van de kinderen, hun gemeenschappen, lokale en nationale leiders worden actief betrokken bij de activiteiten en worden gestimuleerd om zelf eigenaar te worden van de problematiek en de oplossingen. Ook wordt samenwerking gezocht met andere hulporganisaties die in de verschillende regio’s in Ghana voor straatkinderen werken, om zo met elkaar een impact op nationaal niveau te kunnen maken.

Het grote voordeel van de meerjarige benadering is een doorgaande uitvoering van de activiteiten, meer samenhang en daardoor meer resultaat en impact.