In het inloopcentrum van Safe-Child Advocacy in het centrum van Kumasi, worden dagelijkse tientallen straatpeuters en babies opgevangen.  Hun moeders kunnen zo overdag de straat of markt op om wat geld te verdienen, terwijl hun kleintjes in een veilige omgeving mogen opgroeien. In 2020 hebben we SCA ondersteund om het inloopcentrum te renoveren, zodat de ruimtes veilig, schoon en corona-proof gemaakt konden worden.


En in Abinchi, een arme wijk in Kumasi, heeft onze partner een crèche gebouwd voor babies en peuters van straatmoeders of marktvrouwen. Het is moeilijk voor deze moeders om hun werk te combineren met de zorg voor de kinderen, daarom worden de kleintjes overdag vaak alleen of met een ouder kind op straat gelaten. De crèche biedt deze peuters een veilige plek om te eten, spelen en uit te rusten.

Al meer dan honderd straatpeuters maken inmiddels gebruik van de dagopvang. De kleintjes worden op leeftijd in groepen gedeeld en in drie verschillende lokalen opgevangen. We hebben dit project ondersteund met geld voor speelgoed, leermateriaal en meubilair.