Op 12 april is het Internationale Dag voor Straatkinderen. Het perfecte moment om in actie te komen en iets te doen voor alle kinderen en jongeren die in Ghana en de rest van de wereld op straat leven. Het thema van dit jaar is #SafeSpacesforStreetChildren. Een veilig onderkomen, dat is zo belangrijk, helemaal nu het land in lock down is vanwege de Coronacrisis. We roepen de overheid in Ghana dan ook op om Safe Spaces te creeren voor de dakloze kinderen en families.

Doe je ook mee? Je kunt op drie manieren in actie komen.

1. Spread the word 

Spread the word onder de mensen die je kent. We hebben een filmpje gemaakt om de overheid van Ghana op te roepen tot actie. Deel dit voor ons! Bijvoorbeeld op TwitterFacebook en LinkedIn.

Update je Omslagfoto op Facebook met onze banner. Praat over straatkinderen en de rechten die ze hebben, vertel over de projecten waar wij hen mee steunen.

2. Demand change

Roep de Ghanese overheid op om actie te ondernemen voor de rechten van straatkinderen. Je kunt je brief richten aan het Ministry of Gender, Children and Social Protection (info@mogcsp.gov.gh) of aan de Ghanese ambassade (info@ghanaembassy.nl) in Den Haag. Pas de voorbeeld brief van het Consortium for Street Children naar behoeve aan en verstuur deze naar de vertegenwoordigers van Ghana.

Gebruik deze voorbeeldbrief 

3. Doneer

Steun het werk van Adamfo Ghana met een financiële bijdrage. Met jouw donatie helpen we kinderen in Ghana van de straat en terug in de schoolbanken. Het maakt niet uit hoeveel je geeft, elk beetje helpt.


Doe ook mee

Wilt u ons werk steunen?
Doneer direct veilig en online via Ideal.
Heel erg bedankt!

Adamfo Ghana is CBF Erkend Goed Doel. Dat betekent dat wij voldoen aan strenge kwaliteitseisen en dat u zeker kunt zijn dat uw gift zorgvuldig wordt besteed en bijdraagt aan een betere wereld.

 

Will you support us?
You can donate through PayPal.
Thank you so much!

CBF Erkend Goed Doel