Duurzaam en veilig koken

Onze partner wil dolgraag een duurzame en veilige keuken realiseren in het trainingscentrum voor straatmeisjes. De huidige ruimte die als keuken wordt gebruikt is te klein en voldoet niet aan de veiligheidsnormen. Bovendien gebeurt het koken voor de groep van ongeveer veertig meiden en hun begeleiders nu op houtskool, stukken hout en bouwafval. De rook die daarbij vrij komt blijft in het gebouw hangen en is bijzonder ongezond en milieu onvriendelijk. We willen daarom een bescheiden buiten-keuken bouwen met voorzieningen voor het koken op gas.

Daarnaast biedt de nieuwe keuken ruimte voor opslag voor voorraad. Bij het  centrum is namelijk een moestuin en een ruimte met kippen. De opbrengst van de moestuin en de eieren van de kippen moeten veilig en hygiënisch opgeslagen worden. Ook wordt op de markt vaak groot (en dus goedkoper) ingeslagen. Dit kan alleen bij voldoende praktische opslagruimte.

Voor dit project is € 4302,= nodig, wat zowel de bouw van de keuken als de aankoop en het installeren van de gas-kooktoestellen omvat. Wilt u bijdragen aan duurzaam en veilig koken voor straatmeisjes? Klik dan hier!