Adamfo Ghana is een Nederlandse stichting die zich inzet voor een betere toekomst voor straatkinderen en jongeren in Ghana. Vanuit gelijkwaardig partnership werken we samen met drie lokale organisaties: 

Safe-Child Advocacy (voorheen Street Children Project) (SCA) in Kumasi. Dit is een lokale organisatie die al jarenlang werkt voor het welzijn van straatkinderen en kwetsbare jongeren in Ghana. Samen met Safe-Child Advocacy werken we aan verschillende projecten in Kumasi, zoals het Beroepstrainings centrum voor straatmeisjes, het Studiefonds, en de Internationale Dag voor Straatkinderen.

Centre for Development and Policy Advocacy (CEDEPA) in Tamale.  Deze lokale organisatie werkt in het noorden van Ghana op het terrein van onderwijs, empowerment van jongeren en vrouwen, good governance, reproductieve gezondheidszorg en rechten. We partneren met CEDEPA in de uitvoering van ons project Internationale Dag voor Straatkinderen. 

Urban Poor Child Organisation (UPCO) in Accra. Deze lokale gemeenschapsorganisatie (CBO) is opgericht door een voormalig straatkind, nu een man met een missie. De projecten van UPCO richten zich op verbetering van de leefomstandigheden in de sloppen, het bieden van training en het voorkomen van schooluitval en ‘streetism’. We werken samen binnen project Kind Welzijnskliniek en Internationale Dag voor Straatkinderen.  


Even voorstellen! Het bestuur van Adamfo Ghana


Het bestuur van Adamfo Ghana bestaat uit:

_MG_0460Dr. Emmanuel Adu-Ampong (voorzitter):

“Ik vind dat iedereen de gelegenheid zou moeten krijgen om zijn/ haar dromen te verwezenlijken en een goede toekomst te creëren voor zichzelf en zijn/ haar familie. De toegang tot onderwijs, beroepstraining en werkgelegenheid is hierin essentieel.”

 

13267994_10154115612232319_6355845065041506391_oMarre Adu-Ampong (secretaris):

“Ik verbaas me over de kracht van straatkinderen maar zie tegelijkertijd hun kwetsbaarheid. Als ik ze over straat zie lopen vraag ik mezelf af wat ze die avond eten en waar ze slapen. Wat mij betreft verdienen deze kinderen een veel betere toekomst dan de straat.”

KoosKoos de Vetten (penningmeester):

“Tijdens mijn loopbaan heb ik aan verschillende ontwikkelingsprojecten gewerkt en gezien hoeveel verschil dit in de levens van kinderen kan maken. Ik help dan ook graag mee om ook zulke concrete resultaten voor straatkinderen in Ghana te realiseren.”

Edna Edna Brouns (algemeen bestuurslid):

Sinds 2016 werk ik in Kumasi op het Street Children Project. Ik ervaar elke dag hoe sterk en veerkrachtig deze jongeren zijn. Ze hebben zoveel meer te bieden en verdienen het om in hun  eigen kracht te worden gezet voor een betere toekomst!”

 

karlijnKarlijn Laman (algemeen bestuurslid):

“Die jonge meiden hebben vaak zoveel in hun mars, maar zijn in ongelukkige omstandigheden opgegroeid. Door hen een vak te leren krijgen niet alleen zij een kans op een beter leven, maar hun familie en eventuele kinderen ook.”

 

Maureen van der Grinten (algemeen bestuurslid):

“Tijdens mijn half jaar bij het Street Children Project in Kumasi heb ik mee kunnen maken hoe volhardend, vriendelijk en zelfs uitgesproken optimistisch straatkinderen kunnen zijn, ondanks alle oneerlijke kaarten die hen bedeeld zijn. Ik zet me dan ook graag in om deze kinderen een eerlijke kans op een betere toekomst te geven.”


 

Erkende ANBI – Stichting Adamfo Ghana is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Jouw donatie  is dus aftrekbaar van de belasting. Meer informatie hierover kun je vinden op www.belastingdienst.nl.


01-banner-PartinLid van Partin – Adamfo Ghana is lid van Partin, de koepelorganisatie van het Particulier Initiatief. Partin geeft haar leden een stem bij discussies over ontwikkelingssamenwerking en behartigt de belangen van het kleinschalige particulier initiatief.


Lid van Consortium for Street Children – Adamfo Ghana is ook lid van het CSC. Het CSC is een wereldwijd netwerk van internationale organisaties die werken voor een betere toekomst voor straatkinderen. Het CSC zet zich in om de rechten van straatkinderen internationaal op de kaart te zetten.


Ondertekenaar van ‘Every Child A Family’ – Dit initiatief roept stichtingen en hulporganisaties op om kinderen zoveel mogelijk binnen een familie of thuissituatie te ondersteunen (dus geen weeshuizen of soortgelijke instituten). Adamfo Ghana richt zich sinds oprichting op ‘family-based care’ en ondertekent deze pledge dan ook van harte.


De stichting is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel; nr. 569.51.620. 

Email: info@adamfoghana.com 
Postadres: Oudlaan 58, 6708 RC Wageningen
Bezoek alleen op afspraak. 


Support us

Wil je ons werk steunen?
Doneer veilig online via Ideal.
Heel erg bedankt!

Will you support us?
You can donate through PayPal.
Thank you so much!