**Update! Al 85 straatmeisjes werden de afgelopen maanden gereïntegreerd met hun familie/ lokale gemeenschap en wonen nu binnen een veilige thuissituatie. De kinderen starten beroepstraining in een vak naar keuze. Deze on-the-job training wordt gevolgd bij lokale bedrijven en na afronding van de leer-werk training doet het meisje een nationaal erkend beroepsexamen (NVTI). Met het NVTI certificaat zijn de meisjes in staat een zelfstandig en duurzaam inkomen te verdienen als bijv. kledingmaakster, kapster, cateraar of Kente weefster.


**Update! De financiering van deze activiteit is inmiddels rond. We zijn erg dankbaar voor de geweldige respons die we gehad hebben! Hiermee kunnen we maar liefst 85 meisjes steunen!**


Een toekomst van de straat

Deze actie heeft tot doel om straatmeisjes in Kumasi van de straat te helpen, terug naar hun familie/ lokale gemeenschap te laten gaan, en daar een beroepstraining naar keuze te laten volgen. Deze training wordt gevolgd bij lokale bedrijven en is de meest gebruikelijke manier van on-the-job learning die in Ghana gebruikt wordt. Na afronding van de leer-werk training doet het meisje een nationaal erkend beroepsexamen (NVTI). Met het NVTI certificaat zijn de meisjes in staat een zelfstandig en duurzaam inkomen te verdienen als bijv. kledingmaakster, kapster, cateraar of Kente weefster.


Meer informatie over het project:

Bij het inloopcentrum van onze lokale partner Street Children Project in Ghana is een grote toestroom (dagelijks!) van straatmeisjes dat om hulp komt vragen. Ze willen wanhopig de straat achter zich laten en terugkeren naar hun familie of lokale gemeenschap, vaak in het noorden van Ghana. Ze realiseren zich dat ze op straat enorm kwetsbaar zijn voor het Covid-19 virus en lijden honger omdat ze geen inkomen meer hebben.

De meisjes vragen om ondersteuning om de terugreis te kunnen maken. SCP wil hen hier heel graag in ondersteunen, maar wil hen niet met lege handen terug laten gaan omdat dan de kans dat ze over een half jaar weer naar de straat terugkeren groot is. Dit weet men uit ervaring. Door deze meisjes de mogelijkheid te geven om in hun lokale gemeenschap een beroepstraining te volgen, krijgen ze toekomstperspectief en kunnen ze van de straat blijven.

SCP heeft ervaring met deze vorm van rehabilitatie. Er zal een zorgvuldige intake zijn en SCP doet onderzoek naar de achtergrond en familie-situatie van de meisjes om zeker te zijn dat ze naar een veilig plek terugkeren. Deze terugkeer zal natuurlijk gaan volgens de reis- en quarantaine protocollen die door de (lokale) overheid opgesteld zijn. Ook wordt de leefsituatie en voortgang van de training gemonitord door medewerkers van onze partner, om zeker te zijn van een succesvolle afronding. 

Na afronding van de leer-werk training doet het meisje een nationaal erkend beroepsexamen (NVTI). Met het NVTI certificaat zijn de meisjes in staat een zelfstandig en duurzaam inkomen te verdienen. 


Geef jij een straatmeisje in Ghana het kado van haar leven?

Dit kun je geven: 

Haar reiskosten. Hiermee kan ze de straat verlaten en terug naar haar familie of lokale gemeenschap. Met 25 euro geef je een straatmeisje dus een veilige slaapplaats en thuissituatie.

Haar trainingsmaterialen. Dit kan zijn een naaimachine, weefgetouw, kapster spullen, kookgerei, maar ook een werktafel en stoel. Kortom, met 50 euro geef je de materialen die zij nodig heeft om de training te volgen.

Haar training fee. Hiermee wordt de lokale ondernemer gecompenseert voor de training die het meisje krijgt. Met 100 euro kan de training fee voor het eerste jaar van haar opleiding worden betaald. Hiermee geef je een straatmeisje een toekomst weg van de straat.


Wilde Ganzen ondersteunt dit project en verdubbelt elke donatie.
Jouw gift is dus direct twee keer zoveel waard!